Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кожара хоче схрестити Європейський і Митний союзи

Понеділок, 11 лютого 2013, 10:14

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара вважає, що Європейський Союз і Митний союз повинні прагнути до полегшення торговельних правил.

Про це він сказав у ході національного експертного форуму "Україна-2013. Прогноз" у понеділок у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У мене питання: чому ЄС і МС, які мають спільний кордон і товарообіг в $446 млрд, навіть розмови не починають про полегшення торгівлі, не говорячи вже про повноцінну зону вільної торгівлі? Це ж нонсенс", - заявив Кожара.

Він зазначив, що у лютому очікується доповідь робочої групи рівня США - ЄС із приводу угоди про вільну торгівлю й інвестиції.

Крім того, додав Кожара, Єврокомісія дає зелене світло переговорам про зону вільної торгівлі з Японією, а Митний союз веде аналогічні переговори зі В'єтнамом і розпочинає з Новою Зеландією.

У цьому зв'язку голова МЗС України вважає за доцільне почати подібні переговори між Європейським союзом і Митним союзом.

"Ми рішуче виступаємо за спільний економічний простір між цими двома потужними економічними об'єднаннями. У такому просторі легко знайдеться місце і для України", - наголосив дипломат-"регіонал.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування