Опозиція цілком може погодити Порошенка на мера - експерт

Вівторок, 12 лютого 2013, 21:51

Партії регіонів вигідно провести вибори мера Києва у липні.

Таку думку озвучив глава правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко у коментарі "Тиждень.ua".

Експерт переконаний, що затягування призначення виборів мера Києва - в інтересах Партії регіонів.

"І як не парадоксально блокуванням Ради опозиція підіграє цьому сценарію. Думаю, що для Партії регіонів найкращий варіант проведення цих виборів десь в липні. Суто з технологічних розрахунків - явка виборців буде нижча, оскільки поїдуть з Києва представники середнього класу та молодь і легше буде попрацювати з так званими "бабусями Черновецького", - вважає Фесенко.

Щодо визначення єдиного кандидата від опозиції експерт зазначив, що наразі такої кандидатури немає.

"Якщо буде визначена дата виборів, тоді дійсно доведеться домовлятися і вирішувати, хто піде від опозиції, на яких засадах визначати свого кандидата. Явного фаворита, однозначного претендента на єдиного кандидата від опозиції немає", - уточнив експерт.

"Нема харизматичного, рейтингового кандидата, є кандидат з рейтингом - Томенко, Гриценко, але сильно сумніваюсь, що Яценюк і Турчинов будуть висувати Гриценка і помагатимуть йому на цих виборах", - зазначив політолог.

За його словами, наразі позиція "Удару" і Віталія Кличка вказує на те, що скоріше за все не хочуть, щоб він балотувався на виборах мера Києва.

"Думаю, буде одна з умов (від опозиції) - якщо він буде працювати в Києві, то не піде на президентські вибори. Тобто ми зараз підтримуємо Кличка на виборах мера, а на президентських виборах "Удар" має підтримати іншого опозиційного кандидата", - вважає політолог.

Фесенко не виключає, що кандидатуру Петра Порошенка можуть розглядати як єдиного кандидата на виборах мера.

"Якщо між Порошенком і опозиційними фракціями буде досягнута певна публічна угода, де він заявить про свою опозиційну позицію і можливо приєднається до парламентської опозиції, то опозиція за певних умов може підтримати кандидатуру Порошенка", - зазначив він.

"Хоча це не автоматично і далеко не обов’язково. Але я думаю, що такий варіант цілком вірогідний і взаємовигідний. Тоді Порошенко буде одним із фаворитів на цих виборах", – вважає експерт.

Як відомо, 12 лютого депутат-мажоритарник Петро Порошенко заявив, що має високі шанси на виборах мера Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування