Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Туркменістан погодився відновити поставки газу в Україну

Середа, 13 лютого 2013, 13:38

Меморандум про взаєморозуміння між НАК "Нафтогаз Україна" і ДК "Туркменгаз" передбачає поновлення поставок газу в Україну й країни Європи.

Про це заявив міністр енергетики й вугільної промисловості України Едуард Ставицький журналістам в Ашхабаді, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Був підписаний меморандум між компаніями НАК "Нафтогаз України" і "Туркменгазом" щодо розширення співпраці в нафтогазовій сфері, а саме це і поновлення поставок газу в нашу країну й країни Європи, і розвідка родовищ на території Туркменістану", - повідомив Ставицький.

На запитання, яким чином можуть бути відновлені поставки з урахуванням російського фактора, міністр відповів, що це буде зрозуміло після вивчення даного питання фахівцями.

На запитання, яким газопроводом можуть бути відновлені поставки туркменського газу, Ставицький зазначив:

"У нас є газопровід, який іде північною частиною Туркменістану й через Росію. Ми це питання обговорили. Ми спершу домовимося з нашими колегами з Туркменістану, а потім будемо домовлятися далі".

Говорячи про терміни реалізації досягнутих домовленостей, Ставицький зазначив, що найближчим часом сторони обміняються візитами "і буде випрацювана стратегія щодо розвитку цих напрямків".

Він також зазначив, що питання про обсяги поставок газу буде вирішуватися пізніше.

Крім того, Ставицький зазначив, що Україна братиме участь у відкритих тендерах із розвідки родовищ на території Туркменістану.

За словами міністра, участь України в розвідці родовищ сприятиме збільшенню рівня обсягу товарообігу між двома країнами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування