Суд став на бік рейдерів у справі про землю київської вчительки

Середа, 13 лютого 2013, 18:39

Київська вчителька Ніна Москаленко програла апеляційний суд пов’язаний з рейдерським захопленням її землі та житла.

Про це повідомляє прес-служба партії "Свобода".

Об 11:00 годині Апеляційний суд міста Києва розглянув апеляційну скаргу Москаленко на рішення Печерського райсуду столиці про виселення її з житла і позбавлення права власності на землю.

"Згідно з цим рішенням суду першої інстанції вчительку разом із неповнолітнім сином та старенькою матір‘ю викидають просто на вулицю", - нагадали в партії.

"Засідання тривало всього 15 хвилин. За словами Москаленко, рішення було вже готовим, а судді Андрієнко Антоніні Миколаївні залишилося лише його зачитати. Апеляція задоволена не була. Рішення судді Вовка залишено в силі", - йдеться в повідомленні.

О 14:00 також відбулося засідання у кримінальній справі, де Москаленко обвинувачують у побитті рейдера. У справі відбувся допит свідків з боку захисту.

"Суддя Кицюк не прийняв жодного клопотання адвоката Москаленко Олександра Свиридовського і, як завжди, закривав очі на кричущі нестикування в "доказовій базі", ґрунтованій на показах свідків-рейдерів", - йдеться в повідомленні.

Допит свідків продовжиться на наступному засіданні, яке відбудеться 22 лютого о 14.00
Печерський райсуд, вул. Хрещатик, 42.

Як відомо, у листопаді Печерський райсуд постановив виселити Ніну Москаленко з її мамою і неповнолітнім сином з її будинку.

Крім того, проти Москаленко порушено дві кримінальні справи. Перша – про нібито нанесення тілесних ушкоджень одному з рейдерів, які вривалися в її будинок. У цій справі продовжується судовий розгляд.

Водночас напередодні нового року міліція закрила кримінальне провадження за фактом смерті вітчима Москаленко, в якій також звинувачували жінку.

Київська вчителька Ніна Москаленко вже півроку воює за власну землю і будинок на Печерську. Вона пережила кілька рейдерських нападів, її вікна били, її намагалися звільнити з роботи.

За цими діями, як підозрює вчителька та її представники, стоїть "регіонал" Василь Грицак.

Також висувалися версії про те, що фігурантами цієї справи є хокеїст Юрій Бабенко, який володіє кількома ділянками землі поряд, а також генерал Станіслав Денисюк (колишній начальник УМВС в Харківській області, начальник податкової адміністрації Харківської області) і генерал, колишній начальник УМВС в Сумській області Олександр Москальчук.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News