Екіпаж літака, що розбився, перевіряють на алкоголь

Четвер, 14 лютого 2013, 13:13

При заході на посадку в донецькому аеропорту літак АН-24, який летів із Одеси в Донецьк і розбився, зачепив метеовишку висотою 10 метрів.

Про це заявив прокурор Донецької області Володимир Вишинський на прес-конференції в четвер, повідомляє кореспондент "Новости Донбасса".

"За попередніми даними, при заході на посадку літак зачепив метеовишку висотою 10 метрів лівим крилом. Правим крилом зачепив землю, лопостями правого двигуна", - розповів він.

Потім літак перелетів через руліжну доріжку, уже на ґрунті перевернувся й розколовся, додав Вишинський.

Прокурор зазначив, що займання літака як такого не було. Він додав, що жертв авіакатастрофи могло бути більше, якби рятувальники не згасили гасову доріжку, яка й могла спровокувати займання літака.

Вишинський сказав, що на момент вильоту літак пройшов усі необхідні технічні експертизи, а 34-річний капітан і 23-річний пілот мали всі відповідні документи.

Він повідомив, що після аварії у членів екіпажа були взяті аналізи на алкоголь і в четвер слідчі повинні отримати результати.

Прокурор зазначив, що розшифрування чорних скриньок літака може тривати близько місяця й термін залежить від їхнього технічного стану. "Напевно, десь протягом 10 днів попередня причина аварії буде встановлена", - припустив він.

За словами Вишинського, на даний момент слідство розглядає кілька версій події. Перевіряється правильність дій екіпажа, наземних служб, технічний стан літака і технічний стан обладнання наземних служб.

Прокурор заявив, що, за попередньою інформацією, 5 пасажирів не були зареєстровані. Щодо цього факту прокуратура Одеської області проводить перевірку.

Однак прокурор не зміг відповістити на запитання, чи був літак перевантажений. Крім того, він розповів, що за попередніми даними в літаку були вільні місця.

Вишинський зазначив, що всі 5 загиблих пасажирів літака мали сусідні місця по правому борту, майже посередині літака.

За його даними, причиною загибелі людей стали черепно-мозкові травми й численні переломи.

Прокурор повідомив, що особистості всіх загиблих під час авіакатастрофи "практично встановлені": по трьох людях "сумнівів немає", ще по двох потрібні підтвердження.

Вишинський також прокоментував інформацію ЗМІ про те, що слідчі не випускали з аеропорту пасажирів, які вижили: "Я не бачив цього особисто. Вочевидь, потрібно було встановити кількість пасажирів. Тому проводили перекличку".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: