На Росію звалився метеоритний дощ. 500 постраждалих

П'ятниця, 15 лютого 2013, 09:40

У п'ятницю вранці на територію Тюменської, Свердловської, Челябінської, Курганської областей та Республіки Башкортостан обрушився метеоритний дощ.

Як повідомляє МНС Росії, була зафіксована активність в нижніх шарах атмосфери, унаслідок чого відбувалися світлові спалахи, звукові та ударні хвилі.

За даними МВС РФ, в Челябінській області постраждали понад 400 людей. За даними Вести.ру, в результаті метеоритної атаки постраждали близько 500 осіб.

В результаті ударної хвилі сталося обвалення покрівлі складу цинкового заводу. Загиблих в результаті обвалення немає.

Станом на 12.00 об'єкти падіння не виявлені. Для проведення авіарозвідки залучено 8 повітряних суден.

Як повідомляє місцеве інформаційне агентство Znak.com з посиланням на очевидців подій, в результаті метеоритного дощу впала частина даху в "Парк-Сіті готелі", на ґанку з'явилися тріщини.

Ударною хвилею вибило вітрини магазинів, розташованих поблизу.

Також на будівлі храму Олександра Невського, в якому розташований Органний зал, покосилися бані з хрестами. У місті помічено велику кількість автомобілів швидкої допомоги. На дорогах - величезні пробки.

За даними очевидців, у Еманжелінську зруйновано дах на м'ясному заводі. У селищі Потанін, близько Копейська зруйнований дитячий садочок.

У Челябінську городянам рекомендували не виходити з будинків і забрати дітей зі школи.

 
 

Співробітники Челябінського трубопрокатного заводу евакуйовані - через ранковий інцидент їх відпускають додому.

За даними працівників, найбільші руйнування сталися у відділі кадрів (окрема від заводоуправління будівля).

"Його прострілило наскрізь, шибки всі вибиті. Є постраждалі з порізами від осколків. Не смертельно, але неприємно. В заводоуправлінні також вибиті шибки, знесені двері", - повідомили очевидці.

 

Крім того, в шостому цеху ЧТПЗ вибуховою хвилею знесло стінові пластикові панелі.

До правоохоронних органів надходять повідомлення від жителів Свердловської і Челябінської областей, які скаржаться на падіння палаючих об'єктів з неба.

 

"Місцеві жителі також звернули увагу на падіння палаючих об'єктів. Деякі прийняли їх за повітряні судна. Однак жодне повітряне судно не зазнало аварії на Уралі, всі літають за розкладом і в штатному режимі", - підкреслив співрозмовник Інтерфаксу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...