Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Таджикистан просить Україну екстрадіювати його екс-прем'єра

Понеділок, 18 лютого 2013, 08:24

Генпрокуратура Таджикистану направила до Києва офіційні документи, необхідні для екстрадиції екс-прем'єра республіки Абдумаліка Абдулладжанова.

Про це повідомив у понеділок "Інтерфакс" представник Генпрокуратури.

Відомство вважає, що в документах відображено достатньо доказів провини екс-прем'єра Таджикистану для його видачі.

"Усі необхідні документи, необхідні для офіційного запиту екстрадиції громадянина Таджикистану Абдумаліка Абдулладжанова на батьківщину нами зібрані й відправлені нашим українським колегам", - повідомив представник Генпрокуратури країни.

"На нашу думку, відображені в документах докази провини Абдулладжанова достатні, щоб видати його для справедливого суду на батьківщині", - додав він.

Як відомо, 64-річний екс-прем'єр-міністр Таджикистану, який останні 15 років проживав у США, 5 лютого цього року був затриманий в українському аеропорту "Бориспіль" на прохання таджицької влади.

7 лютого суд помістив Абдулладжанова під тимчасовий арешт терміном на 40 днів, протягом яких таджицька влади має надати документи, що дозволяють його екстрадицію на батьківщину.

13 лютого Генпрокуратура Таджикистану повідомила, що отримала з України рішення суду про арешт на 40 днів екс-прем'єра республіки.

Абдулладжанов обвинувачується на батьківщині за такими статтями Кримінального кодексу Таджикистану: 179 частини 3 і 4 (тероризм, суміщений із замахом на життя представника влади, у складі організованого угрупування), 186.1 (бандитизм), 187.2 (організація злочинного співтовариства), 245.4 (присвоєння чи розтрата держмайна в особливо великих розмірах), 306 (насильницьке захоплення влади або насильницьке утримання влади), 309.2 (диверсія у складі організованого угрупування).

Якщо екс-прем'єр буде виданий Душанбе й суд визнає його винним, то йому загрожує до довічного строку позбавлення волі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування