Іноземних журналістів на Донеччині пообіцяли "зарити"

Середа, 20 лютого 2013, 10:28

Іноземних журналістів, які знімали роботу нелегальної шахти в селищі Сніжне Донецької області, переслідували невідомі.

Про це пише "Остров" з посиланням на кореспондентів французького 24-го каналу.

19 лютого іноземні журналісти відправилися в селище на власному автомобілі у супроводі кореспондента "Острова".

Однак після того, як знімальна група зняла кілька кадрів нелегальної шахти в лісі, її працівники зробили декілька дзвінків по мобільному телефону і порадили журналістам "змотуватися, поки їх тут не зарили".

На виїзді з селища журналісти виявили за собою стеження. Два автомобілі "Деу Сенс" і "Хюндай Акцент" довгий час переслідували машину іноземної знімальної групи, а потім обігнали, спробували притиснути до узбіччя.

Люди з машин замахали руками, закликаючи репортерів зупинитися. Журналісти відмовилися. Лише на виїзді з міста на жваву міжнародну трасу Донецьк-Ростов переслідування припинилося.

За словами іноземних журналістів, звертатися в міліцію Сніжного вони побоялися, оскільки раніше читали про зв'язки місцевих правоохоронців з вугільною мафією.

На їхню думку, сніжнянські правоохоронці могли передати їх в руки бандитів.

Селище Сніжне стало відоме після фільму естонської журналістки про долю хлопчика Юри, який працював у нелегальній копанці.

Через півроку після резонансу, викликаного фільмом, Юру жорстоко побив сусід. Жителі Сніжного були незадоволені підвищеною увагою журналістів до теми нелегальних копанок - єдиного джерела їхнього існування.

Зараз Юрі збирають гроші на чергову операцію, а його сестра Юля, яка опинилася в дитбудинку, готується вступати до Луганської академії кіно та телемистецтва. Вона мріє стати режисером.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування