"Батьківщина": Влада підкуповує суддів квартирами і посадами

Середа, 20 лютого 2013, 14:10

Призначення судді Родіона Кірєєва на керівну посаду в Печерському суді є "розплатою режиму за виконане замовлення" щодо Юлії Тимошенко, заявляє "Батьківщина".

"Безсоромно і публічно влада розпочала розплачуватися з суддями, яким було доведено завдання посадити лідерів опозиції", - наголошується у заяві партії Тимошенко.

"Буквально вчора із засобів масової інформації стало відомо про винагороду у вигляді квартири за мільйон гривень судді Вищого спеціального суду з розгляду цивільних та кримінальних справ Тетяні Широян за судове свавілля щодо Юрія Луценка. Сьогодні зроблений ще один крок, який має заохотити продажних осіб у мантії прислужувати владі і бути суддями "за викликом", - обурюються в опозиції.

У "Батьківщині" вважають, що "суддя Кірєєв став уособленням репресивної машини Януковича".

"Саме ця особа, пітніючи від страху і боячись власної відповідальності за скоєне, за надуманими безпідставними обвинуваченнями посадила у в’язницю лідера опозиції Юлію Тимошенко", - йдеться в заяві партії.

"Саме це потворне втілення так званого судочинства режиму Януковича своїм блюдолизством і нікчемністю в короткі терміни заслужило карколомного кар’єрного зростання з рядового клерка сільського рівня до керівної посади "головного" суду країни", - заявляє "Батьківщина".

В опозиції переконані, що призначення Кірєєва "є цинічним викликом, ознакою системної кризи та повної руйнації судової гілки влади".

"Режим Януковича зрозумів, що телефонне право і прямі вказівки вже не працюють, тому перейшов до відкритого і демонстративного підкупу так званих суддів. На фоні продовження репресій проти представників опозиції, а також намагання зліпити нові звинувачення проти Тимошенко, влада через призначення Кірєєва намагається дати суддям сигнал: підлість, зрада обов’язку і присяги щедро оплачуватиметься", - йдеться у заяві.

"Кірєєв і інші виконавці злочинних наказів з Банкової мають знати: справедливий і чесний суд обов’язково відбудеться, але вони там будуть присутні не в суддівських мантіях, а на лаві підсудних разом зі своїми господарями", - погрожує "Батьківщина".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: