Партнерський збір. Задонать на дрони та РЕБи

Суд у справі дніпропетровських терористів перенесли через акцію протесту

Четвер, 21 лютого 2013, 13:38

Індустріальний суд Дніпропетровська переніс засідання у справі терористів через пікет громадськості.

Про це повідомила "Українській правді" сестра обвинуваченого Дмитра Реви Оксана Томчук.

В цей день Рева мав давати свідчення.

"Є пропозиція поставити на розгляд питання, чи можливо далі продовжити слухання справи, в зв’язку з тим, що відбувається біля суду. Відбувається певний тиск, зневаження до Феміди", - запропонував на початку засідання член колегії суддя Віктор Мороз.

Проте головуюча суддя Вікторія Ігнатенко вирішила не ставити це питання на розгляд учасників процесу, і прийняла рішення оголосити перерву у засіданні до 12 березня.

"Це акція підтримки, ми не мали мети тиснути на суд. Ми розуміли, що будуть спекулювати з приводу тиску на суд, тому призначили акцію до судового засідання, це була мовчазна акція – ми не використовували техніку і не вигукували гасел. Через те,що не дають побачень, не дають будь-якої змоги спілкування, ми лише зібралися для того, щоби підтримати небайдужу нам людину", - заявила сестра Дмитра Реви Оксана Томчук.

Вона переконана, що в такий спосіб сторона обвинувачення намагається загасити інтерес суспільства до показань підсудного Реви.

Наступні акції активісти кампанії "4Reva" обіцяють проводити біля Генпрокуратури у Києві.

Як відомо, адвокати Дмитра Реви та Льва Просвірніна, яких звинуватили у пособництві терактам, переконані, що їх підопічні не винні, і їх посадили "за компанію", щоб не псувати президентські і прокурорські звіти.

27 квітня у Дніпропетровську сталася низка вибухів в результаті яких постраждало близько 30 осіб.

За версією слідства, теракти були проведені з метою особистої наживи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...