Яценюк пообіцяв голосувати за всі документи про приєднання до ЄС

П'ятниця, 22 лютого 2013, 22:12

Опозиція виступає за ухвалення всіх документів, які стосуються приєднання України до Європейського союзу.

Про це лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив в ефірі "Шустер Live".

"Протягом тижня Григорій Немиря і я разом з ним - ми в комітеті з питань європейської інтеграції - займалися тим, щоб мати єдиний узгоджений текст. Тобто, якщо є воля політична, можемо досягати результату", - сказав він.

"Ні текстів законів, ні узгоджувальної комісії, яка би сказала, що треба приймати (щодо європейської інтеграції), зараз немає", - додав Яценюк.

"У нас є комітет з питань європейської інтеграції. Буду пропонувати нашим політичним опонентам провести засідання цього профільного комітету за участі керівників фракцій", - продовжив лідер "Батьківщини".

"Хай приїде уряд (уряд відповідає за внесення законів) і скаже: "Ми приймаємо цей закон, який запровадить безвізовий режим. Ми приймаємо цей закон, який зменшить корупцію в країні…і ми з вами вийдемо на зовсім іншу предметну дискусію", - зазначив Яценюк.

"Ми за прийняття всіх законопроектів, які стосуються походу України до Європейського союзу. Я переконаний, що, можливо в рамках узгоджувальної комісії, ми знайдемо шляхи, як підготувати правильні тексти законів і щоб весь український парламент саме так, як він проголосував сьогодні за заяву про європейську інтеграцію, проголосував за рух до Європи", - підкреслив політик.

Як відомо, 22 лютого Верховна Рада прийняла за основу і в цілому постанову щодо євроінтеграційних прагнень України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування