Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Financial Times: "діалог Януковича з країною" заплутав західних дипломатів

Понеділок, 25 лютого 2013, 12:38

"Діалог з країною" Віктора Януковича, який відбувся 22 лютого, був орієнтований на виборців і лише заплутав західних дипломатів.

Про це пише британське видання Financial Times.

Видання відзначає, що під час перегляду "діалогу з Януковичем" можна було зробити висновок, що "бідний Київ схиляється більше на Схід, роблячи ставку на російський порятунок у вигляді більш низьких цін на імпорт природного газу та компроміс, за якого Україна дозволить Газпрому контролювати газопровід".

"Але, слухаючи у п'ятницю Януковича, ви, можливо, також дійшли висновку, що Україна не готова вдатися до жорсткої економії, встановленої Міжнародним валютним фондом для того, щоб отримати фінансову допомогу у розмірі $ 15 мільярдів", - пише Financial Times.

Також, відзначає видання, зі слів Януковича можна зробити висновок, що не закінчиться тиск на ув'язнених лідерів опозиції, що є однією з умов Брюсселю для підписання угоди про асоціацію з ЄС восени.

"Янукович не дав сигналу про те, що Юлія Тимошенко і Юрій Луценко будуть звільнені з в'язниці", - пише Financial Times.

Водночас, відзначає видання, Янукович запевнив громадян, що уряд не буде підвищувати ціни на газ для населення, "що суперечить ключовій умові МВФ".

"Янукович також натякнув, що Україна була ближче до угоди з Росією. Він сказав, що Україна не буде продавати свій газопровід, але може здавати його в оренду Газпрому в обмін на нижчі ціни на газ і збільшення обсягів транзиту газу", - пише Financial Times.

"Для багатьох відповіді Януковича у п'ятницю щодо актуальних питань звучали неоднозначно. Деякі західні банкіри і дипломати були здивовані і не могли зрозуміти, чи піде Київ на схід чи захід", - відзначає видання.

"Але до коментарів президента варто ставитися з деякою недовірою, оскільки риторика Януковича була призначена для внутрішніх виборців", - йдеться в статті.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: