Маршрутники оголосили страйк і відмовилися везти людей у Київ

Вівторок, 26 лютого 2013, 08:07

Понад 100 тисяч людей у вівторок не можуть потрапити в Київ через страйк маршрутників.

Так, відмовилися виходити в рейс автобуси по 15 маршрутах з Вишневого, Боярки, Тарасовки, Коцюбинського, Петровського, Петропавлівської Борщагівки до Києва, повідомляє ТСН.

Причиною страйку стала незгода з тим, що тендер на перевезення по Київській області ще в серпні виграла одна компанія, у якої немає досвіду в цій сфері.

Улітку маршрутники теж мітингували, і їх почув губернатор області - півроку їм видавали тимчасові дозволи на роботу, нагадує газета Сегодня.

"Тепер дозволи стали видавати тій компанії, яка ще в серпні виграла конкурс - одеській. Ви тільки уявіть, власна база цієї компанії (мається на увазі база, на якій "ночують" маршрутки, і звідки вони виїжджають щоранку після мед- і техогляду) перебуває за 500 км звідси", - розповіла виданню глава київського облосередку Всеукраїнської асоціації автоперевізників Олена Любомирська.

"Маршрутники, які щодня повинні будуть їхати в Одесу, щоб пройти всі необхідні перевірки перед виходом на маршрут? Зрозуміло, що конкурс був проведений із численними порушеннями, і компанія ця виграла саме через махінації з підрахунками балів", - говорить Любомирська.

Акцію протесту перевізники погрожують завершити лише тоді, коли переглянуть результати конкурсу.

"Зранку ми підемо в Генпрокуратуру. Адже самі подумайте: понад 500 людей залишаться без роботи. Поки результати конкурсу не будуть переглянуті, маршрутники не повезуть людей", — говорить юрист перевізників Богдан Хмельницький.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...