Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС: питання про переозброєння Російського флоту в Криму на початковій стадії

Вівторок, 26 лютого 2013, 12:51

Питання переозброєння Чорноморського флоту Російської Федерації перебуває на початковій стадії обговорення й говорити про якісь домовленості ще зарано.

Про це заявив в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС Євгеній Перебийніс.

"Це питання нове й говорити про якихсь домовленості ще рано, воно перебуває на початковій стадії обговорення", - повідомив він.

Представник МЗС відзначив, що в переозброєнні й модернізації ЧФ РФ зацікавлена російська сторона й з відповідним питанням вона звернулася до України.

Він також заявив, що Україна вивчає пропозицію російської сторони із приводу зміни митних процедур при ввозі товарів і вантажів для потреб Чорноморського флоту Росії.

"Урегулювання питання, пов'язаного із процедурою переміщення вантажів для ЧФ Росії розглядається відповідними міністерствами й відомствами України", - повідомив Перебийніс.

Він нагадав, що раніше російська сторона звернулася до української із проханням урегулювати питання митної процедури переміщення вантажів в інтересах ЧФ РФ.

Зокрема, Москва виступає за скасування плати мит при ввозі в Україну відповідних товарів.

Як повідомлялося, це питання було піднято російським міністром оборони Сергієм Шойгу на зустрічі із главою українського оборонного відомства Павлом Лебедєвим у Севастополі.

Після того, як в 2010 році були підписані Харківські угоди, які продовжили строк перебування ЧФ РФ у Криму ще на 25 років юридична база, що існує, не врегулює низку проблемних питань, що стосуються перебування російського флоту на території України.

Зокрема, Київ і Москва дотепер ведуть переговори із приводу узгодження порядку пересувань, пов'язаних з діяльністю підрозділів ЧФ РФ поза місцями їх дислокації, використання гідрографічних об'єктів у Криму, а також порядку модернізації російського флоту.

Ще одним проблемним пунктом у переговорах по базуванню Чорноморського флоту Росії в Криму є сплата податків за ввезення товарів для ЧФ РФ, розв'язок якого дотепер не зрушилися з місця. Москва наполягає на звільненні від сплати такого податку, а в Києва - протилежна позиція.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: