Губернатор запевняє, що киян законно може возити будь-який одесит

Вівторок, 26 лютого 2013, 15:47

Автоперевізник з Одеської області законно виграв конкурс на перевезення пасажирів у маршрутних таксі на декількох маршрутах у Київській області.

Про це заявив глава Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк на прес-конференції у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це питання вирішене в законному порядку. Одеське підприємство "Південне" викупило білоцерківський автопарк і влило в нього 300 нових автобусів. Вони не з Одеси їздять, вони на території Київщини працюють", - сказав він.

"Сьогодні чомусь є така думка, що якщо є автобусний маршрут, то він його приватизував і буде вічно на цьому маршруті працювати", - зазначив глава Київської облдержадміністрації.

При цьому чиновник підкреслив, що термін експлуатації транспортних засобів у таких перевізників найчастіше буває вичерпаний.

"Для мене, як керівника області, на першому плані стоїть культура обслуговування населення та безпека. А закон надає право брати участь у конкурсі будь-якому громадянину України, в тому числі не з Київської області, якщо у нього є транспортні засоби, автогосподарство, якщо він пропонує кращі умови. Ні я, ні прокуратура, ні президент не можуть скасувати результати конкурсу", - заявив Присяжнюк.

При цьому він також відзначив, що автоперевізники вважають за краще працювати на маршрутах, що зв'язують великі населені пункти в столиці, і відмовляються працювати в сільській місцевості.

Губернатор пообіцяв, що керівництво області розгляне питання про відкриття нових маршрутів, за якими будуть проведені конкурси.

Як відомо, у вівторок автоперевізники, які працюють на ряді маршрутів у Київській області, відмовилися перевозити пасажирів з Боярки, Вишневого, Віти-Поштової, Гатного, Коцюбинського, Тарасівки, Софіївської та Петропавлівської Борщагівки і провели мітинг.

Прокуратура Київської області у вівторок розпочала перевірку законності проведення влітку 2012 року Київською облдержадміністрацією конкурсу, через який підприємці-перевізники вийшли на мітинг і відмовилися перевозити пасажирів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...