Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клименко сподівається, що Хорошковський чесно заплатить державі за "Інтер"

Вівторок, 26 лютого 2013, 22:22

Міністр зборів і доходів Олександр Клименко сподівається, що учасники операції з продажу телеканалу "Інтер" сплатять належні податки.

Про це він заявив телеканалу ТВі, відповідаючи на питання, чи сторони задекларували свої доходи та сплатили податки.

"Ми це побачимо, коли вони подадуть свою звітність за 2013 рік, а це буде на початку 2014 року. Але ми маємо надію, що податкова культура і свідомість обох сторін дуже висока, тож податки бюджет і держава отримають", - заявив Клименко.

Відзначимо, якщо резидент України Валерій Хорошковський отримав 2,5 мільярда доларів, продавши "Інтер", - у нього виникає зобов'язання сплатити податок на дохід фізичної особи, а саме 17% податку від цієї операції.

Імовірно, сподівання міністра виявляться марними. Адже угоду провернули далеко за межами України - на кіпрських офшорах.

Приватне акціонерне товариство "Телеканал "Інтер" засноване на 29% російським "Першим каналом" (ВАТ "Перший канал"), 10% – у ТОВ "Пегас Телебачення", і нарешті контрольний 61% "Інтера" належить ТОВ "Український медіа-проект". Ця фірма, у свою чергу, на 100% заснована кіпрською компанією U.A. Inter media Group Limited, Кіпр.

До початку 2013 року вона належала Валерію Хорошковському, а саме його кіпрській фірмі K.H. MEDIA LIMITED. Після нового року "кіпрське обличчя" 61% "Інтера", фірму U.A. Inter media Group Limited, купив Дмитро Фірташ, а саме його кіпрська компанія GDF MEDIA LIMITED.

Отже, вся операція з продажу найбільшого українського телеканалу пройшла на офшорах.

По суті, очевидно, це означає, що Хорошковський-Фірташ не мали наміру платити податки від угоди купівлі-продажу.

Відзначимо також, що, проводячи операцію купівлі-продажу в офшорній зоні на Кіпрі, Хорошковський і Фірташ могли ціну в 2,5 мільярда, яку знавці ринку назвали надзвичайно завищеною, взяти зі стелі. Перевірити суму угоди та рух коштів фактично неможливо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: