"Шаріте": Тимошенко варто везти в Київ на "швидкій", а до цього робити гімнастику

Четвер, 28 лютого 2013, 19:01

У випадку транспортування екс-прем'єра Юлії Тимошенко до Києва на судове засідання, потрібно використовувати карету "швидкої допомоги".

Про це заявив глава правління клініки "Шаріте" Карл-Макс Айнхойпль на брифінгу біля ЦКБ № 5 (Харків).

"Якщо мова все-таки зайде про транспортування пацієнтки з Харкова до Києва, ми вважаємо, що таке транспортування може здійснюватися тільки в спеціальному медичному транспортному засобі, тобто в машині "швидкої допомоги", - сказав він.

За словами медика, необхідно також, щоб Тимошенко мала можливість сидіти "більш-менш розслабившись" під час судового засідання.

"Уявіть собі, що людина з дуже сильними болями в спині повинна кілька годин сидіти на твердому стільці. Ви тоді зрозумієте, які проблеми можуть виникнути. Потрібно запропонувати таку можливість пацієнтці, щоб вона могла сидіти більш-менш розслабившись. Це положення не повинно давати тривале навантаження на суглоби", - сказав Айнхойпль.

Він зауважив, що рішення їхати чи ні на судове засідання приймають не лікарі, а сама пацієнтка.

"Ми не можемо давати пацієнтці пораду, їхати на судове засідання чи не їхати на нього. Це рішення, яке приймається особисто пацієнткою і приймається в першу чергу з її адвокатами", - сказав Айнхойпль.

Медик також уточнив, що хвороба, яка спостерігається в екс-прем'єра, включає в себе три компоненти.

"По-перше, спостерігається ураження корінця нерва з правого боку. По-друге, за рахунок того, що тіло досить довгий час перебувало в неправильному положенні, виникли додаткові навантаження, які стали причиною вторинного захворювання - це стосується правої ноги, правого плеча і потиличної частини", - сказав він.

"У першу чергу, це наслідки неправильного положення тіла і недостатнього руху. По-третє, зараз з'явився хронічний больовий симптом, про який ми говорили і в минулі рази", - заявив Айнхойпль.

За його словами, тривала нерухомість, яка призвела до погіршення стану, "не пов'язана з тим, що пацієнтка лінива. Будь-який рух завдає їй болю. Кожна людина намагається уникнути болю і намагається не робити зайвих рухів".

Як додала його колега Аннет Рейсхауер, був складений ряд рекомендацій.

"Перша - лікувальна гімнастика. Пацієнтка повинна навчитися знову пересуватися без допомоги. Лікувальна гімнастика повинна виконуватися за допомогою спеціальних тренажерів", - сказала вона.

Медик уточнила, що деякі з тренажерів є в ЦКБ № 5, а деякі необхідно купувати додатково.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News