Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голова МЗС: "Ні про яку ізоляцію не йдеться"

Понеділок, 4 лютого 2013, 11:31

Міністр закордонних справ, член Партії регіонів Леонід Кожара запевняє, що про ізоляцію України не йдеться і в Євросоюзі в нашої країни є "друзі".

Про це він написав у блозі на "Українській правді", коментуючи свій візит до Брюсселю.

За словами Кожари, надзвичайно корисною була зустріч міністрів закордонних справ у форматі "Україна + група друзів України в ЄС".

"Міністри закордонних справ 13 європейських країн: Словаччини, Латвії, Кіпру, Румунії, Ірландії, Литви, Бельгії, Данії, Чехії, Фінляндії, Болгарії, Мальти, Хорватії, а також присутній комісар ЄС Штефан Фюле, підтвердили готовність сприяти Україні у процесі підготовки до підписання Угоди про асоціацію", - заявив голова МЗС.

Кожара озвучив деякі "висновки щодо реального стану справ у наших відносинах з ЄС".

"По-перше, в Брюсселі в нас є друзі, небайдужі до долі України. Це – головний висновок", - написав Кожара.

"Ні про яку ізоляцію не йдеться. В ЄС усвідомлюють реалії і хочуть допомогти нам. На ділі, а не на словах", - запевнив міністр-"регіонал".

Кожара підтвердив, що ключове значення матиме саміт Україна - ЄС, який має відбутися 25 лютого у Брюсселі.

"По-друге, європейські колеги висловлювали конструктивну критику, зокрема, щодо здійснення реформ, а також виконання критеріїв, визначених відомими грудневими Висновками Ради ЄС щодо України. Разом із тим, я чітко відчув: перспективи підписання Угоди про асоціацію у листопаді ц.р. є реальними", - заявив він.

За словами Кожари, "спад у відносинах України з ЄС, який спостерігався минулого року, припинився, ми пройшли найнижчу точку, сподіваюся, що назавжди".

"По-третє, європейці наголошують: сьогодні доля України в наших власних руках. Неодноразово чув у Брюсселі фразу "допоможіть нам допомогти вам". Напевно, вона найкраще відображає зміст наших сьогоднішніх відносин з ЄС", - зазначив міністр.

За словами Кожари, "в Європі наші успіхи у впровадженні реформ помічають та відзначають".

Міністр зазначив, що дуже високо в ЄС оцінюють політику України у реформуванні енергетичної сфери, високі очікування від співпраці у сфері зовнішньої політики і безпеки.

"Реформи, які Україна здійснює з метою виконання Плану дій з лібералізації візового режиму, також отримують позитивну оцінку в Брюсселі. Сподіваюся, що ближчим часом ми зможемо перейти до другої, імплементаційної фази виконання Плану дій. А цей документ, по суті, є інструментом запровадження в перспективі безвізового режиму для громадян України", - заявив Кожара.

"Повернувся із Брюсселя з оптимізмом щодо майбутнього наших відносин з ЄС", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: