Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна не змогла перейти до другої фази візової лібералізації - Фюле

Вівторок, 5 лютого 2013, 13:22

Українська влада виявилася не здатною прийняти законодавство, якого бракує для того, щоб Київ і Брюссель змогли перейти до другої фази Плану дій із лібералізації візового режиму.

Про це заявив єврокомісар із питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" напередодні поїздки в Україну.

"Зараз тільки викликає жаль, що для завершення першого етапу Плану дій не вистачає тільки декількох законодавчих актів", - зазначив він.

"Я дуже сподіваюся, що українська влада використає підготовку до саміту (Україна - ЄС), сам саміт для того, щоб додати імпульс у цій сфері", - сказав Фюле.

Єврокомісар нагадав, що План дій містить "конкретний список того, що має бути зроблено – які закони, які кроки необхідно розпочати, щоб держави-члени могли надати Україні безвізовий режим для країн Шенгенської угоди".

За його словами, це – перший етап, а другий етап – це вже імплементація.

"Список у відношенні того, що має бути зроблено, був чітким із самого початку, процес зовсім очевидний, дуже прозорий і швидкість, із якою ви відповідаєте очікуванням, залежить не від брюссельських бюрократів, але від політичної мужності та рішучості політиків України", - заявив Фюле.

У цьому зв'язку він висловив сподівання, що "в інтересах українського народу українська влада вирішить питання, які залишилися", що дозволить Європейської комісії передати державам-членам звіт про перший етап, зробити певний аналіз і розпочати другий етап.

"Остаточне рішення щодо безвізового режиму буде прийматися державами-членами. Це - для народу України, це не лише для декількох чиновників або політиків", - наголосив єврокомісар.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування