Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У СПРАВІ ЩЕРБАНЯ ХОТІЛИ БАЧИТИ ТИМОШЕНКО. Спроба перенесена на завтра

Середа, 6 лютого 2013, 11:57

Слідчий суддя Печерського райсуду Києва Оксана Царевич перенесла проведення слідчих дій у режимі відео-конференції в рамках розслідування вбивства депутата Євгена Щербаня на 7 лютого 14.00.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні в середу в будівлі Апеляційного суду планувалося проведення слідчої дії - допиту свідка у "справі Щербаня".

У цій слідчій дії планувалася участь Тимошенко.

Разом з тим, слідчий суддя повідомила, що до суду надійшло клопотання Тимошенко про перенесення допиту свідка в зв'язку з тим, що вона не готова до проведення слідчої дії, оскільки пізно була про це повідомлена.

На початку судового засідання в режимі відеоконференції було включення з Качанівської колонії, посадові особи якої заявили про те, що Тимошенко не готова брати участі у відеоконференції і просить перенести судове засідання у зв'язку з необхідністю побачення з захисниками.

Слідчий суддя Оксана Царевич оголосила клопотання Тимошенко, яке надійшло на адресу Печерського суду.

"Я не можу бути на судовому засіданні, оскільки не можу поспілкуватися зі своїми захисниками і не розумію, про що йде мова", - процитувала клопотання екс-прем'єра Царевич.

Представники прокуратури наполягали на проведенні слідчих дій без участі Тимошенко, зазначивши, що її неявка не перешкоджає допиту.

У свою чергу захисник підозрюваної Сергій Власенко підкреслив, що необхідно отримати згоду Тимошенко на участь у слідчих діях, і суд не мав жодних правових підстав проводити ці дії.

Адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк в ході судового засідання зазначив:

"Дата повідомлення перешкоджає праву на захист. Я був проінформований про слідчі дії 4 лютого, і у мене не було достатньо часу, щоб поспілкуватися з підзахисною. Якщо є протест підозрюваного, не можна проводити слідчі дії".

Вислухавши доводи сторони, Царевич ухвалила рішення про перенесення слідчих дій на 7 лютого 14.00.

Раніше Олександр Турчинов говорив про допит професійного свідка-"тихаря" у справі вбивства Щербаня. "Це так званий "професійний свідок". Він свідчив у них у всіх справах, які має прокуратура. У нього вже 10 років охорона", - сказав Турчинов. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...