Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

"Свобода" розказала, навіщо ходила до Азарова

Середа, 6 лютого 2013, 14:52

Депутати "Свободи" ходили на засідання Кабміну, щоб дізнатися, чи готує він програму дій уряду.

Про це повідомляє прес-служба партії.

"Мета візиту свободівців – виконання парламентської функції контролю за законністю діяльності Кабміну і прозорістю ухвалення рішень, а також відслідковування рішень, які можуть мати корупційну складову", - сказано в повідомленні.

"Передусім депутатів-свободівців цікавило, чи працює уряд над програмою дій, яку він зобов’язаний подати до парламенту впродовж двох місяців після затвердження його складу Верховною Радою", - зазначили в "Свободі".

"На жаль, під час розгляду більшості пунктів порядку денного не відбувалося колегіального обговорення. Урядовці лише схвалювали попередньо підготовлені проекти рішення", - йдеться в повідомленні.

Також свободівці вказують, що "уряд і далі брутально порушує Конституцію України щодо вживання державної мови під час ведення урядових засідань, адже більша частина представників Кабміну під час засідань не спілкується державною мовою".

Вони також зауважують, що уряд зняв із порядку денного питання щодо інтеграції України до Європейського союзу.

"Натомість члени Кабінету Міністрів розглядали пункти порядку денного щодо реалізації засад закону "Про засади державної мовної політики" та про здійснення технічних кроків щодо забезпечення проведення референдуму в Україні", – підкреслив народний депутат-свободівець Юрій Сиротюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування