Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Україну пропонують зробити "піратом №1" у світі

П'ятниця, 8 лютого 2013, 16:11

Міжнародний Альянс Інтелектуальної Власності відзначає в Україні надзвичайно високий рівень цифрового та фізичного піратства.

Про це йдеться в офіційному звіті Міжнародного Альянсу Інтелектуальної Власності (IIPA).

Крім того, організація пропонує закріпити за Україною статус "Prioriy Foreign Country", що означає, що країна офіційно стане "піратом №1" у світі, адже жодна інша країна на сьогоднішній день такого статусу не має.

Уряд США розгляне цю пропозицію і протягом двох-трьох місяців прийме відповідне рішення.

На сьогодні Україна вже перебуває у статусі "Priority Watch List", разом з Аргентиною, Чілі, Китаєм, Коста-Рікою, Індією, Індонезією і Росією.

Крім цього, щодо України розпочате спеціальне розслідування про позбавлення пільг у рамках програми "Генералізованої Системи Преференцій".

"Проблеми в Україні включають надзвичайно високий рівень цифрового та фізичного піратства, рішення державних органів переслідувати легальні організації колективного управління замість шахрайських організацій, а також довготривале використання неліцензійного програмного забезпечення комерційними і державними структурами", - йдеться в звіті.

В Альянсі також відзначили, що піратство і рівень захисту авторських прав в Україні значно погіршилися за останні два роки.

"В Україні багато ринків і вуличних кіосків рясніють нелегальними копіями музичних записів, фільмів та програмного забезпечення всіх видів, включаючи розважальні програми", - йдеться в звіті.

Як відомо, раніше прес-секретар МВС Володимир Поліщук заявляв, що приблизно 47% програмного забезпечення у міністерстві внутрішніх справ не є ліцензійним.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування