Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ВАТИКАНІ ОБРАЛИ НОВОГО ПАПУ

Середа, 13 березня 2013, 19:10

Конклав, що відкрився 12 березня в Ватикані, обрав в середу 266-го Папу Римського - з труби на даху Сікстинської капели Апостольського палацу піднімається білий дим.

Найближчим часом кардинал-протодиякон Римсько-католицької церкви Жан-Луї Торан з'явиться на балконі Собору св. Петра, щоб промовити знамениту латинську формулу "Habemus papam" (У нас є Папа) і оголосити, хто був обраний новим Вікарієм Христа і яке папське ім'я він прийняв.

Білий дим означає, що новий Папа обраний
Білий дим означає, що новий Папа обраний

Після цього на балкон головного католицького храму світу винесуть хрест, новообраний понтифік з'явиться перед віруючими і виголосить традиційне благословення "Urbi et Orbi" (Місту і світу).

Нинішній конклав став першим конклавом в історії сучасного католицизму, який був скликаний не після смерті, а після добровільного зречення Папи Римського від Апостольського престолу.

У виборах предстоятеля Римсько-католицької церкви взяли участь 115 членів Кардинальської колегії, вік кожного з яких не перевищував 80 років на момент оголошення у Ватикані режиму "вакантного престолу" 28 лютого.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування