Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко у Брюсселі агітував за санкції проти влади

П'ятниця, 15 березня 2013, 11:50

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко переконаний, що настав час персональних санкцій проти українських високопосадовців.

Про це він говорив у Брюсселі з керівниками європейських інституцій, повідомляє його прес-служба. 

Відбулися його зустрічі з главою комітету Європарламенту з іноземних справ Ельмаром Броком, президентом Європейської Народної Партії Вільфредом Мартенсом та главою групи ЄНП у парламентській асамблеї ЄВРОНЕСТ Яцеком Саріуш-Вольскі.

Також Кличко передав листи високому представнику ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Кетрін Ештон та президенту Європарламенту Мартіну Шульцу.

"Сьогодні своїми діями у внутрішній і зовнішній політиці українська влада веде країну до встановлення диктатури та міжнародної ізоляції", - зазначив він.

"Демократичний світ не розуміє, як можна говорити про європейські прагнення, порушуючи усі права і свободи громадян та намагатися підписати угоду про асоціацію з ЄС, одночасно обговорюючи якісь формати долучення до Митного Союзу", - підкреслив Кличко.

Українська влада на чолі з президентом Януковичем повинна усвідомлювати серйозність наслідків своїх дій, наголосив Кличко. 

"Громадяни України не мають бути заручниками такої політики влади. Тому міжнародні санкції повинні стосуватися не України в цілому та її громадян, а  високопосадовців, з реальними прізвищами і посадами", - вважає політик.

"Ці санкції повинні позбавити українську владу можливості ховати свої статки за кордоном і почуватися безкарними за корупційні дії, порушення прав і свобод громадян, вибіркове правосуддя, знищення парламентаризму. "Удар" пропонує розслідування щодо рахунків українських високопосадовців, прокурорів та суддів, бізнес-операцій та їхнього майна за кордоном", - зазначив Кличко.

Він запевнив, що партія "Удар" послідовно виступає за приєднання України до європейського співтовариства та здійснення усіх необхідних для цього кроків.

Зокрема, підписання Угоди про асоціацію з ЄС і створення зони вільної торгівлі.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...