Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Павленко запевнив, що у медкартках сиріт про випробування вакцин - ані слова

П'ятниця, 15 березня 2013, 13:22

Жодних клінічних досліджень і випробувань вакцини на дітях-сиротах у 2011-2012 роках у Полтавській області не велося.

Про це заявив у п'ятницю уповноважений президента з прав дитини Юрій Павленко під час робочої поїздки на Полтавщину, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

За словами Павленка, інформація, поширена народним депутатом від фракції ВО "Батьківщина" Валерієм Головком, не відповідає дійсності.

"Після появи цієї інформації у ЗМІ обласним управлінням охорони здоров'я були перевірені усі без винятку медичні картки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які у 2011-2012 році проходили лікування в усіх лікарнях області. У жодній медичній картці не виявлено згадки про будь-яке клінічне дослідження", - сказав Павленко.

Він нагадав, що з травня 2012 року в Україні набрав чинності закон, який вводить заборону на проведення клінічних випробувань за участю малолітніх або неповнолітніх осіб, позбавлених батьківського піклування, усиновлених дітей або дітей-сиріт.

Уповноважений додав, що минулого року Генпрокуратура перевірила Міністерство охорони здоров'я і Державний експертний центр щодо всіх процедур, пов'язаних із клінічними випробуваннями і дослідженнями вакцин, внаслідок чого виявила певні порушення, однак у поданні генпрокурора, надісланому до МОЗ, жодного разу не згадуються діти-сироти.

"В інформаційному повідомленні, поширеному прес-службою народного депутата, є дещо перекручена інформація з подання генпрокурора, оскільки в останньому жодного разу не згадуються порушення з боку МОЗ і Державного експертного центру стосовно дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування", - сказав Павленко.

Він також підкреслив, що просив Головка надати всю інформацію, якою володіє нардеп, щодо можливого проведення клінічних досліджень на дітях-сиротах.

"Ті матеріали, які я отримав від народного депутата, – ані в його поданні, ані в інших офіційних документах не згадується, що він має інформацію про використання дітей-сиріт в клінічних дослідженнях. Тобто його публічна позиція й офіційна позиція різняться", - зауважив Павленко.

На його думку, цю інформацію депутат оприлюднив із політичних мотивів.

"Певна особа використала цю давню інформацію, наповнивши її яскравими особливостями, щоб вони зачіпали громадську думку", - заявив уповноважений президента з прав дитини.

Раніше нардеп "Батьківщини" Валерій Головко звернувся з депутатським запитом на ім’я начальника департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА, в якому вимагає підтвердити чи спростувати, що в одному із медзакладів Полтавщини використовують дітей-сиріт для випробувань вакцини, яка не має акредитаційного сертифіката.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування