Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція вимагає звіту Азарова й увесь Кабмін на "годині уряду"

П'ятниця, 15 березня 2013, 15:13

Опозиція виступає за заслуховування Верховною Радою інформації прем'єра Миколи Азарова про діяльність уряду 22 березня в рамках "години запитань до уряду".

Про це заступник голови фракції ВО "Свобода" Олексій Кайда сказав "Українським новинам".

За його словами, у п'ятницю відбулася нарада представників фракцій і керівництва парламенту, на якій представники опозиційних фракцій озвучили свої пропозиції й позиції щодо порядку денного роботи Верховної Ради.

"Ми пропонували запросити на день уряду прем'єр-міністра з усім складом уряду", - сказав він.

Депутат наголосив, що опозиція наполягала на включенні до порядку денного низки законопроектів і проектів постанов і на невідкладному їх розгляді.

Зокрема, за його словами, першочерговим є створення тимчасової слідчої комісії з розслідування можливого порушення законодавства під час виборів Верховної Ради.

"І щоб ця ж комісія розглядала питання позбавлення 4 народних депутатів мандатів", - сказав він.

Також опозиція запропонувала проголосувати наступного пленарного тижня, 19-22 березня, проект постанови про призначення виборів мера Києва й Київської міської ради.

При цьому Кайда зазначив, що в ході наради представники Партії регіонів висловили зауваження щодо необхідності внесення змін до законодавчих актів для врегулювання питання проведення цих виборів.

"Але коли ми їх попросили надати перелік змін, які необхідні, вони сказали, що вони ще не готові. Тобто починається якась незрозуміла гра", - сказав він.

Кайда зазначив, що ці й низка інших пропозицій будуть документально оформлені й передані керівництву парламенту для того, щоб остаточне рішення по них було ухвалено на погоджувальній раді Верховної Ради в понеділок, 18 березня.

Як відомо, опозиціонери попереднього пленарного тижня знову заблокували роботу парламенту. Однак 14 березня депутат від "Батьківщини" Микола Томенко припустив, що ВР може бути розблокована і почати роботу наступного пленарного тижня, 19-20 березня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування