Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коморовський занепокоєний тим, що відбувається в Україні

П'ятниця, 15 березня 2013, 20:09

Президент Польщі Броніслав Коморовський занепокоєний останніми подіями в Україні, котрі, на його думку, зменшують шанси на підписання договору про асоціацію з ЄС.

Про це сказала прес-секретар Коморовського Анна-Тшаска Вєчорек, коментуючи сьогоднішню зустріч президента з лідером опозиційної партії "Удар" Віталієм Кличком.

Вона назвала однією з найголовніших тем зустрічі, яка тривала близько години, внутрішню ситуацію в Україні в контексті виконання умов для підписання договору про асоціацію на саміті "Східного партнерства" восени цього року.

"Президент висловив занепокоєння розвитком ситуації в Україні, зокрема, у зв'язку з позбавленням депутатського мандата Сергія Власенка та пов'язаний з цим ризик запізнення з підписанням договору про асоціацію", - сказала прес-секретар.

Співрозмовник агентства сказала, що Коморовський висловив сподівання, що українська влада та опозиція зможуть об'єднати зусилля для того, щоб договір таки був підписаний.

"Президент висловив надію, що, згідно з ухваленою декларацією Верховна Рада почне роботу над затвердженням законодавчих актів для реалізації очікуваних реформ, від яких залежить рішення ЄС щодо цього договору", - сказала вона.

Кличко, за її словами, також поділився з Коморовським своєю оцінкою останніх подій в Україні, в тому числі, про заплановані найближчим часом вибори мера Києва.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування