Королевська звинуватила депутатів у бідах дітей і пенсіонерів

П'ятниця, 15 березня 2013, 21:59

Міністр соцполітики Наталія Королевська заявила, що через непрацюючу Верховну Раду діти-сироти не можуть отримати добавку до виплат.

Про це вона заявила в ефірі Шустер LIVE.

Дискусія почалася з запитання депутата "Удару" Павла Розенка до Королевської про те, чи проголосує парламентська більшість за скасування депутатських пільг.

"Якщо я не помиляюся, ви, по-моєму, народний депутат...", - відповіла міністр.

"У вас є сьогодні всі можливості писати закони, розглядати ці закони в парламенті, приймати ці закони - і ми будемо виконувати", - заявила вона.

"Замість цього, ви заблокували парламент і думаєте, якого кольору кнопка краще: зелененька, червоненька або вам діамантовеньку дати... Парламент не працює!", - сказала Королевська.

"Давайте кожен буде відповідати за свою роботу. Ви прийшли як народний депутат, і відповідайте за свою роботу", - додала вона.

"І ви скасуйте. Ось я, по-чесному, вважаю, що народні депутати повинні скасувати свої пільги і покаятися, що вони їх ще отримують", - заявила міністр.

"Я хочу сказати одне, що депутати повинні виконувати свої обов'язки; приймають закони - ми їх виконуємо. Ось ми прийняли в середу урядом рішення... для прикладу наведу. От є у нас діти-інваліди, сироти...", - сказала вона.

"Це найбільш незахищені дітки. Ми прийняли рішення додати цим діткам виплату в розмірі 894 гривні щомісяця. Але дітки не отримають ці гроші, тому, що для цього повинен проголосувати парламент... Піти на роботу і вирішити цю проблему", - заявила Королевська.

"У нас повинна була пройти індексація пенсій людям з 1 березня. Так от індексації пенсій людям немає з 1 березня, тому що парламент повинен піти і натиснути там на кнопочки. А не розповідати, якого кольору в нас кнопка в парламенті", - продовжила вона.

"Тому, будь ласка, кожен йде і виконує свою роботу. Ідіть, відміняйте свої пільги - і ми будемо аплодувати, заощадимо 100 мільйонів гривень у державному бюджеті і віддамо ці гроші пенсіонерам", - заявила міністр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...