Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати знову не змогли призначити вибори, Рибак пропонує саморозпуск

Середа, 20 березня 2013, 11:57

Після повернення з погоджувальної ради Верховна Рада так і не змогла прийняти рішення щодо виборів мера Василькова та Алчевська.

Після невдалих спроб проголосувати спікер Володимир Рибак знову оголосив перерву на 30 хвилин до 12:23.

Перед цим,  після повернення з погоджувальної ради Рибак повідомив, що погоджувальна рада домовилась проголосувати за повернення до голосування по Василькову та проголосувати за направлення цього питання на розгляд профільного комітету.

Водночас опозиція відмовилася це робити, заявляючи, що профільний комітет вже підтримав рішення про проведення позачергових виборів у Василькові.

"Ми повинні повернутися і проголосувати питання по Василькову, підтримані комітетом", - заявив Віталій Кличко.

Рибак спробував поставити на голосування питання про вибори у інших регіонах. Однак голосів не вистачало.

Опозиціонер Арсеній Яценюк у свою чергу заявив:

"Ви бачите, що у ПР не вистачає голосів. Пропонуємо поставте зараз на голосування питання про розгляд виборів мера Києва, після цього ми (опозиція) проголосуємо всі міські ради, а Васильків поставимо на завтра на ранок".

Однак у відповідь на це Рибак все одно повернувся до голосування за місцеві вибори.

Коли голосів знову не вистачило Рибак обурився: "Може поставити питання про саморозпуск ВР. Тоді проголосуємо і все?!".

Під час суперечок депутат від Партії регіонів Нестор Шуфрич заявив: "Якщо ви не хочете голосувати (по василькову), які у нас будуть настрої розглядати питання про Київ?"

Між тим регіонал Владислав Лук'янов заявив, що в разі відмови підтримати місцеві вибори, парламент не має права протягом півроку повертатися до цього питання.

Васильків входить до 94 "проблемного" округу, де опозиціонер Віктор Романюк боровся за мандат з Тетяною Засухою. ЦВК не змогла встановити результати виборів у цьому окрузі, тут мають бути призначені перевибори до ВР.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування