У метро заявили, що показ дружини партнера Януковича нікому не заважав

Четвер, 21 березня 2013, 08:58

Київський метрополітен заявляє, що проведення показу дружини бізнес-партнера Януковича Олени Мігдісової на одній із станцій не заважало пасажиропотоку, і відмовились повідомити вартість послуг.

Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит Української правди.

"Презентація колекції бренду Obrani відбувалася в проміжок часу з 21год. 14хв. до 22год. 06хв. Для перевезення учасників заходу був задіяний окремий резервний состав електропоїзда, який в цей час не використовувався для перевезення пасажирів за графіком руху", - сказано у відповіді.

"Оскільки інтервал руху поїздів у зазначений час складає більше 8 хвилин, даний поїзд було подано на станції "Золоті ворота", "Львівська брама" в проміжок між прибуттям поїздів, що здійснювали перевезення пасажирів за графіком", - повідомили у метрополітені.

"На час проведення заходу на станції "Золоті ворота" забезпечувалося регулювання пасажиропотоків для уникнення їх перетинання та вільного проходу пасажирів і учасників заходу. При цьому, жодних змін у роботі станцій чи графіку руху поїздів не було, тобто станції не закривалися, рух поїздів на лінії не зупинявся, а Київський метрополітен працював за звичними графіками роботи", - наголосили у метрополітені.

Щодо вартості проведення показу, у метрополітені зазначили, що вона є договірної і "не може бути розголошена на підставі вимог закону про доступ до публічної інформації", оскільки фінансування показу відбувалося не за державний кошт і бюджетні кошти не витрачалися на його проведення.

"В розрахунок вартості оплати послуг входять прямі та накладні витрати, а саме: подача потягу від електродепо до місця проведення зйомки, вартість електроенергії, робота ескалаторів, задіювання інших технічних засобів, супровід і технічний нагляд працівниками метрополітену й інші", - повідомили у метрополітені.

"До пошуків джерел непрофільних доходів КП "Київський метрополітен" змушує системне погіршення фінансового стану підприємства. Недофінансування потреб Київського метрополітену та невідшкодування витрат на перевезення пільгових категорій пасажирів із державного й місцевого бюджетів, а також невідповідність діючого тарифу на проїзд у метрополітені собівартості перевезень призводить до збиткових результатів роботи", - пожалілися в метро.

"За підсумками господарської діяльності підприємства у 2012 року збиток склав 345 млн. грн.", - додали в метрополітені. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування