Заяви про затягування Тимошенко слідства по Щербаню абсурдні - Власенко

Четвер, 21 березня 2013, 21:59

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко вважає абсурдною заяву про те, що вона затягує слідство у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня.

Про це він заявив "Інтерфакс-Україна".

"На сьогоднішній день говорити, що Тимошенко щось затягує - це абсурд, тому що якщо у Генпрокуратури два роки тому всі (докази провини Тимошенко) були, то, що їм заважало завершити слідство? Але! У них немає нічого! Просто у них немає нічого! Це стало абсолютно очевидним після допитів перших свідків", - сказав Власенко.

Він повідомив, що не має інформації про те, чи робилися якісь спроби провести слідчі дії з Тимошенко у справі Щербаня.

"Мені про це нічого невідомо. Але питання не в тому, допитають вони її чи не допитають - в цій ситуації давати пояснення це її право. Вона готова давати пояснення після одужання", - сказав Власенко.

"Але вони ж кричали, що і без цього у них все є. Вони ж говорили, що зібрали неспростовні докази її провини. Тут логіка відсутня в конструкції Генпрокуратури", - вважає він.

"Два роки тому Кузьмін заявляв, що у нього все є. Рік тому Кузьмін заявляв, що у нього все є. У січні Пшонка взагалі заявив, що ми слыдство закінчили, у нас все є. А тепер їм чогось не вистачає", - додав захисник.

Раніше начальник Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Андрій Курись повідомив, що 15 березня було винесено постанову про продовження термінів розслідування у кримінальному провадженні у справі Щербаня.

За його словами, серед низки причин для продовження термінів розслідування, основною є позиція Тимошенко, яка проявляється у затягуванні слідства.

"Розумієте, Тимошенко до цього часу так і не дала своїх свідчень у справі. Незважаючи на наші спроби, це так і не відбулося. Це її право, а не обов'язок, від якого вона начебто і не відмовляється, однак постійно знаходить причини, щоб уникнути спілкування зі слідством. Це одна з основних причин, чому справа ще не передана до суду", - пояснив Курись.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: