Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тюремники: Тимошенко на питання про суд просто відвернулася

П'ятниця, 22 березня 2013, 09:04

Засуджена екс-прем'єр Юлія Тимошенко відмовилася прийняти участь у судовому засіданні.

Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби.

"Начальник Качанівської виправної колонії (№54) Ігор Колпащиков ознайомив засуджену Тимошенко з викликом її до Київського районного суду Харкова для участі у судовому засіданні 22 березня", - сказано в повідомленні.

"Засуджена відмовилася спілкуватися на тему свого етапування до суду для участі у засіданні: відвернулась від керівника установи і на запитання, чи готова вона їхати до суду, Тимошенко взагалі не відповіла", - заявили у відомстві.

При цьому тюремники уточнили, що "засуджена передала керівнику колонії власноруч написану заяву".

"У цій заяві, зокрема, йдеться про те, що вона не вбачає підстав брати участь у зазначеному судовому засіданні. Крім того, Тимошенко вимагає від суду розглянути її клопотання по суті справи", - сказали у прес-службі.

"Засуджена не зважала на роз’яснення Колпащикова про те, що слухання кримінальної справи, а також розгляд будь-яких клопотань судом по суті справи за відсутності підозрюваної особи, не передбачено чинним законодавством", - йдеться в повідомленні.

"Тимошенко, проігнорувавши усі зауваження та запитання керівника колонії, не надала згоду на етапування її до суду. Про чергову відмову засудженої брати участь у судовому засіданні адміністрацією колонії складено відповідний акт, який передано до суду", - підсумували тюремники.

Пізніше Пенітенціарна служба оприлюднила відео спілкування Колпащикова і Тимошенко, на якому жінка схожа на екс-прем`єра вказує, що відеозапис є незакoнним.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...