Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко попросила закрити справу ЄЕСУ без неї

П'ятниця, 22 березня 2013, 11:53

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко вимагає негайно закрити справу щодо ЄЕСУ, як повністю сфальшовану та таку, закриття якої вже було підтверджено найвищими судом України.

Відповідну заяву лідера опозиції зачитав в суді її захисник Сергій Власенко, якого цитує прес-служба партії "Батьківщина".

Зокрема, у заяві Тимошенко зазначається, що політично вмотивовані обвинувачення були висунуті їй ще у 90-х роках під час акції "Україна без Кучми".

Вона нагадує, що "ці звинувачення пов‘язані із діяльністю корпорації ЄЕСУ в період, коли вона навіть не працювала в цій корпорації, а була народним депутатом".

Тимошенко також нагадала, що справи вже було закрито, і законність закриття була підтверджена найвищими судовими інстанціями України.

"Так, Верховний суд на спільному засіданні Судової палати у кримінальних справах та Військової судової колегії 11.11.05 р… розглядаючи питання про законність закриття цих сфальшованих справ, чітко констатував у регулятивній частині своєї ухвали: "Зазначені кримінальні справи щодо Тимошенко Ю.В. обґрунтовано і відповідно до чинного кримінально-процесуального законодавства закриті компетентними органами і посадовими особами за відсутністю складу злочину на підставі ст.6 п.2 КПК", - йдеться у заяві лідера опозиції.

Тимошенко у своїй заяві також зазначає, що незаконне поновлення цієї справи, незважаючи на рішення ВСУ, "є грубим порушенням параграфу 4 протоколу №7 до Європейської конвенції з прав людини, а також ст. 61 Конституції щодо сталості судових рішень". 

Таким чином, Тимошенко вважає, що справа щодо ЄЕСУ не може далі розглядатися у суді. Вона вимагає негайно розглянути її клопотання про закриття цієї сфальшованої справи за її відсутності.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:47
Звільнення острова Нестрига під Херсоном покращить якість контрдиверсійних заходів − Плетенчук
11:46
З фокусом на ШІ: Apple значно оновить планшети iPad Pro
11:42
Пошукачі хочуть більші зарплати, ніж їм готові виплачувати роботодавці – що відбувається на ринку праці
11:35
МЗС Китаю офіційно підтвердило візити Сі Цзіньпіна до Франції, Сербії та Угорщини
11:14
Грузинські дипломати масово виступили проти антизахідного розвороту країни
11:08
Поляки розблокували всі пункти пропуску на кордоні з Україною – ДПСУ
11:03
легка атлетикаПогорілко оновив національний рекорд України з бігу на 400 метрів
10:55
Конфіскація росактивів на користь України дасть їй змогу вести війну щонайменше до кінця 2028 року
10:52
Зеленський запросив до України лідера демократів у Палаті представників Джеффріса
10:42
У Харкові та прилеглих районах відновили цифрове мовлення
Усі новини...