Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук: виборів мера Києва на 70% не хоче влада і на 30% опозиція

Субота, 23 березня 2013, 13:09

Екс-президент Леонід Кравчук виступає за проведення соцопитування та громадського обговорення призначення та проведення виборів мера Києва і депутатів Київради.

Про це він сказав в ефірі "5 каналу" в п'ятницю ввечері, відповідаючи на питання, яке рішення можна очікувати від Конституційного Суду щодо проведення виборів мера Києва і Київради - 2 червня 2013 чи 2015 рік, повідомляють "Українські новини".

"Важливо врахувати думку киян. Для цього, я думаю, необхідно провести якесь серйозне опитування: не просто 100 людей опитати і говорити, що це думка мільйонів. Провести соцопитування, аналізи, круглі столи. Тобто, щоб це не було кулуарне, закрите рішення Верховної Ради", - зазначив Кравчук.

При цьому екс-президент підкреслив, що рішення КС з даного питання повинно бути законним і обґрунтованим для того, щоб у Києві не було конфронтації, блокування місцевих держустанов і згодом сумнівів у легітимності прийнятих рішень Київради та мера.

"Конституційний Суд повинен бути зразком законності та відкритості, щоб люди відчули, що це рішення законне, щоб воно було аргументоване... Але як вчинить КС - досвід нас учить, що він часто чинить по-різному", - зазначив він.

У той же час Кравчук вважає, що цих виборів не хоче ні опозиція, ні провладні партії.

"Я думаю, що на сьогодні можна говорити про небажання і тієї, і іншої сили. Можливо, тільки партія влади більше не хоче. Якщо порівняти до 100%, то можна сказати - 70% (не зацікавлена ​​ПР) на 30% (не хоче опозиція)", - розповів екс-президент.

Як повідомлялося, фракція Партії регіонів у Раді наполягає на тому, що буде голосувати за прийняття постанови про призначення виборів мера Києва і Київради в цілому виключно після рішення КС, незалежно від скороченої процедури підготовки постанови до другого читання.

Рада 21 березня прийняла в першому читанні проект постанови про призначення чергових виборів мера Києва й Київради на 2 червня. При цьому вона скоротила до 2-х тижнів терміни підготовки проекту для розгляду його в цілому.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: