Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Британська поліція не знайшла слідів вбивства Березовського

Понеділок, 25 березня 2013, 11:11

Британська поліція, яка розслідує справу про смерть опального російського підприємця Бориса Березовського не бачить підстав підозрювати "третю сторону" в його смерті, заявив журналістам детектив Кевін Баун.

"Було б невірним спекулювати навколо причин смерті до розтину тіла. У нас на даному етапі немає ніяких свідоцтв того, що залучена третя сторона", - сказав він, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Поліцейський підтвердив, що тіло померлого Березовського в суботу виявила обслуга. Чоловік зламав замкнені з середини двері ванної кімнати в будинку Березовського, і знайшов його на підлозі. Викликані ним лікарі швидкої допомоги констатували смерть.

Як повідомлялося, в рамках розслідування смерті Березовського поліція направила в його будинок експертів-хіміків, біологів і ядерників. 

"Я радий повідомити, що співробітники, які перевіряли хімічну, біологічну та радіаційну обстановку, не знайшли нічого підозрілого в будинку, і ми продовжуємо звичайне розслідування", - повідомив журналістам представник поліції. 

У неділю британська газета "Телеграф" повідомила про підозри поліції, що підприємець міг бути отруєний. 

У суботу ввечері стало відомо про те, що Березовський помер у своєму будинку в Лондоні. На думку фахівців, він міг померти від інфаркту.

Разом з тим, в оточенні померлого не виключають, що Березовський міг покінчити з собою. 

В одному з останніх інтерв'ю він скаржився, що не бачить сенсу в житті і хотів би повернутися в Росію, про що написав президенту РФ Володимиру Путіну, попросивши в нього пробачення за свою попередню ворожу діяльність. 

У той же час деякі друзі Березовського відкидають версію про можливе самогубство. 

Відомо, Березовський не залишив після себе мемуарів.

"Борис Березовський ніколи не писав мемуари і не вів особистих щоденників", - повідомив "Інтерфаксу" джерело, близьке до сім'ї покійного.

"Так що після його смерті не залишилося ніяких його спогадів", - зазначив співрозмовник агентства. 

Відповідаючи на питання, чи залишив Березовський заповіт, джерело сказало: "Думаю, що так. Але, наскільки він актуальний сьогодні і коли оновлювалося в останній раз, в сім'ї не знають".

Співрозмовник агентства також повідомив, що питання про місце і час похорону поки не вирішене. "Тільки на сьогодні призначено розтин", - зазначив він.

Тим часом Генпрокуратура Росії не стане припиняти дії, спрямовані на повернення в Росію активів підприємця Бориса Березовського, і після його смерті.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: