Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд посадив у в'язницю активіста за відмову віддати в руки права інспектору ДАІ

Вівторок, 26 березня 2013, 11:21

Активіст "Дорожнього контролю" Максим Магера визнаний винним у адмінправопорушенні за відмову передати в руки інспектору ДАІ водійські права.

Відповідне рішення ухвалив суддя Київського райсуду міста Одеси Іванчук В.М., повідомляє "Дорожній контроль".

Рішенням суду Магера визнаний винним за ст.185 КУпАП (непокора працівникові міліції) і відправлений у в'язницю на три доби.

У постанові зазначено, що 16 березня 2013 року Магера здійснив аварійну ситуацію для автомобіля ДАІ. На вимогу інспектора ДАІ Чабана О.П. активіст пред'явив документи, але не передав їх в руки.

Суддя Іванчук В.Н вказав у своєму рішенні, згідно п.2.4 ПДР водій зобов'язаний саме передати права в руки інспектору ДАІ, а не пред'являти.

 

При цьому видання відзначає, що в 2011 році, за ініціативою президента, був прийнятий закон згідно з яким, водій більше не зобов'язаний передавати документи в руки інспектору ДАІ, а повинен їх лише пред'явити.

Згідно ст.16 закону "Про дорожній рух": водій зобов'язаний мати при собі та на вимогу працівників міліції пред'являти для перевірки посвідчення водія, реєстраційний документ на транспортний засіб.

Згідно п.2.4 чинній редакції ПДР: на вимогу працівника міліції водій повинен зупинитися з дотриманням вимог цих Правил, а також пред'явити для перевірки документи, зазначені в пункті 2.1.

Видання відзначає, що в своїй постанові, суддя Іванчук В.М. використовував стару редакцію Правил дорожнього руху і вказав, що згідно п.2.4 ПДР на вимогу працівника міліції водій повинен зупинитися з дотриманням вимог цих Правил, надати (передати) для перевірки документа, зазначені в пункті 2.1.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...