Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонал зізнався, що ходив до Азарова лобіювати питання

Вівторок, 26 березня 2013, 12:48

Регіонал Валентин Ландик ініціював перед прем'єр-міністром Миколою Азаровим, щоб держструктури купували українські товари.

Про це Ландик, родина якого володіє заводом "Норд", розповів в інтерв'ю "Українській правді".

"От буквально два тижні тому я особисто зустрічався із прем'єром. Питання яке стояло? Може, ви скажете, я прийшов лобіювати? А я прийшов як державна людина і говорю Азарову: "От, наприклад, у нас в Україні випускається продукція, у цьому випадку – холодильники, плити. Усе має міжнародні сертифікати якості. Ну чому за бюджетні гроші не купується своя українська продукція? Це ж робочі місця!"

За словами Ландика, Азаров йому відповів: "А от тендери треба проводити, а як СОТ подивиться?".

"Я вважаю: усе, що випускається в нас – помідор, огірок, молоко, сметана – повинне купуватися бюджетними установами у наших виробників, а не в іноземних. Тоді країна розвивається, є робочі місця й рух уперед. Чи будемо все китайське завозити – часничок, огірочок?", - пояснив Ландик.

За його словами, Азаров з ним погодився: "Підписав, передав на Міністерство економіки. Сьогодні Міністерство економіки працює над цим питанням".

Ландик також поскаржився, що його підприємство купує російський газ за ціною "520 доларів з урахуванням транспортування".

"Причому подивіться, де кордон Росії, а де Донецьк? Там три метри! А ціна – 520 доларів!"

Тому, вважає Ландик, Тимошенко була справедливо засуджена.

"Ти вважаєш, Тимошенко сидить ні за що? Суд так вирішив, і я вважаю, що правильно. Навіть не боюся це сказати. Ми сьогодні страждаємо через ті газові контракти, які були підписані з її участю – отримуємо газ дорожче, ніж Європа".

Повний текст інтерв'ю з Валентином Ландиком читайте тут: Валентин Ландик: "Свобода" рве і мече – вони ще думають, що можуть щось змінити

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: