Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров пообіцяв боротися з корупцією, як того просила ПАРЄ

Вівторок, 26 березня 2013, 19:49

Кабінет міністрів у своїй діяльності максимально враховує рекомендації Парламентської асамблеї Ради Європи.

На цьому наголосив прем’єр Микола Азаров на зустрічі з президентом ПАРЄ Жаном-Клодом Міньйоном, повідомляє прес-служба уряду.

"Уряд у своїй роботі максимально враховує рекомендації ПАРЄ", - сказав глава Кабміну.

Він нагадав, що 4 березня уряд ухвалив План заходів з удосконалення виборчого законодавства, і "нині над ним працюють провідні вітчизняні фахівці".

Прем’єр також запевнив, що уряд врахує рекомендації ПАРЄ та GRECO щодо заходів з протидії корупції.

За словами Азарова, в Україні тривають роботи з реформування системи правосуддя та кримінальної юстиції.

"Зокрема, завдяки ухваленню нового Кримінального процесуального кодексу значно зменшилася кількість підозрюваних, які утримуються під вартою", - зазначив він.

Крім того, згідно з повідомленням, уряд розробляє концепцію реформування правоохоронних органів.

"Зараз ведуться роботи з удосконалення законодавства щодо ролі Вищої ради юстиції та зміни порядку добору суддів та проект концепції реформування правоохоронних органів. У результаті цієї реформи міліція стане цивільним відомством", – сказав Азаров.

У свою чергу Жан-Клод Міньйон зазначив, що "ПАРЄ позитивно сприймає реформи, які відбуваються в Україні, зокрема у сфері виборчого законодавства та кримінально-процесуальної системи".

"Ми надзвичайно уважно і позитивно сприймаємо всі ті реформи та плани, які пов’язані з виборчою та кримінально-процесуальною системами", – сказав він.

"Водночас президент ПАРЄ додав, що невдовзі Україну відвідає Моніторингова група Ради Європи, і він не сумнівається, що український уряд зробить усе можливе для сприяння у роботі місії в Україні", - заявили в прес-службі Кабміну.

27 березня Міньйон зустрінеться з головою Комітету з питань верховенства права та правосуддя Сергієм Ківаловим, повідомила його прес-служба.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: