Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нардеп каже, що Верховна Рада не погодиться на збільшення Києва

Неділя, 3 березня 2013, 09:38

Депутат фракції Партії регіонів Ярослав Москаленко вважає, що Верховна Рада не підтримає рішення Київради про збільшення території столиці.

Про це він заявив журналістам, які були присутні на святкуванні "Проводів зими" у Вишгороді, повідомляє прес-служба нардепа.

"Як я прокоментую? Запропоную Вишгородській міській раді зібрати сесію і забрати у Києва Оболонь з Троєщиною. А там далі побачимо", - заявив Москаленко. 

"Але, якщо серйозно, рішення Київради – незаконне. Здорового глузду я у цьому не бачу", - додав він.

Москаленко погодився, що "Київ потрібно розвивати як столицю".

"Але два роки працювала робоча група Київської обласної адміністрації та м. Києва, і я входив у цю групу (коли був першим заступником голови КОДА та депутатом Київоблради). У нас було 39 неузгоджених питань. За цей час ми практично всі узгодили. Залишилося лише кілька питань допрацювати", - повідомив депутат.

"Аж раптом Київрада поспіхом односторонньо ухвалює рішення. Я це пояснюю виборами. Виборчий процес почався", - заявив Москаленко.

Він зазначив, що рішення може бути погоджене лише при спільній згоді усіх землекористувачів.

"І Обухівська, і Бориспільська, і Васильківська, і Броварська, і Вишгородська ради повинні були ухвалити  відповідні рішення. Київська обласна рада повинна була дати свою згоду на зміну меж так само, як Київрада", - наголосив Москаленко.

"Верховна Рада не підтримає рішення Київради про розширення меж столиці доки питання не буде погоджене з районами Київської області", - переконаний він.

Москаленко зазначив, що Вишгород, наприклад, не заперечує, щоб острів Великий відійшов до Києва, але натомість пропонує віддати містечку лісопаркову зону площею 400 га від Водогону до Вишгорода. 

Він вважає, що рішення Київради – "небезпечний прецедент, який може викликати територіальний хаос по всій Україні".

Як відомо, 28 лютого Київрада збільшила територію Києва на більш ніж тисячу гектарів до 84 тисяч 974,4 га. за рахунок земель області – зокрема, селища Коцюбинське та земель Лісниківської сільради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування