Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Багаті вкладники Банку Кіпру можуть втратити до 60% заощаджень

Неділя, 31 березня 2013, 15:46

Вкладники Банку Кіпру, які мають на рахунках більше 100 тисяч євро, ризикують втратити до 60% своїх заощаджень в рамках плану реструктуризації боргу Кіпру, погодженого з Євросоюзом і МВФ.

Як повідомляє Центральний банк Кіпру, 37,5% коштів понад перших 100 тисяч євро будуть конвертовані в акції банку, які стрімко втрачають у ціні, передає Бі-Бі-Сі.

Ще 22,5% будуть переведені в особливий фонд, на них не будуть нараховуватися відсотки і в майбутньому вони також можуть бути списані.

На решту 40% коштів відсотки нараховуватися будуть, але тільки у разі позитивних результатів роботи банку.

У Bank of Cyprus зберігається до 60% всіх заощаджень країни.

Кіпрські офіційні особи кажуть, що на вкладників другого за величиною банку країни - Laiki - чекає ще більша "стрижка", проте конкретні параметри поки не називають.

В остаточному підсумку Laiki планується об'єднати з Банком Кіпру.

В даний час на Кіпрі діють безстрокові обмеження на виведення капіталу. Існує побоювання, що як тільки ці обмеження будуть зняті, багаті вкладники ринуться переводити свої гроші за кордон.

Для отримання надзвичайного кредиту в 10 млрд євро від Кіпру вимагають зібрати 5,8 млрд євро. Середземноморський острів став першою країною єврозони, яка застосувала драконівські обмеження на грошові перекази, щоб зупинити відтік капіталу і запобігти колапсу кредитних установ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування