Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко відмовилася від Києва і відео - тюремники

Понеділок, 4 березня 2013, 08:51

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко відмовилася бути доставленою до суду.

Про це у понеділок повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби.

"Співробітники колонії вчора в вечері поспілкувалися із засудженою Тимошенко на предмет її реальної згоди бути етапованою до Києва для участі у судовому засіданні в приміщенні Апеляційного суду Києва, де 04.03.2013 має відбутися допит свідка", - нагадали в службі.

"Співробітники колонії були готові поінформувати засуджену про умови та конкретний час етапування", - йдеться в повідомленні.

"Однак, результати розмови із засудженою не відрізняються від попередніх спроб пенітенціаріїв з’ясувати наміри засудженої щодо етапування шляхом транспортування протягом 5 годин до Києва", - заявили тюремники.

"Відповіді Тимошенко, а також висновки бесіди свідчать про те, що вона не бажає бути етапованою", - вказують у відомстві.

"Зокрема, засуджена вкотре посилалася на стан свого здоров’я та заявила, що пенітенціарії мають враховувати висновки німецьких лікарів, приймаючи рішення про її етапування. Зважаючи на такі заяви Тимошенко, ДПтС наголошує, що, окрім самої засудженої, подібних рішень ніхто приймати не зобов’язаний", - заявили в прес-службі.

"Крім того, під час спілкування, враховуючі позицію засудженої, їй було запропоновано забезпечити її право на участь у вказаному судовому засіданні у режимі відео конференції, технічна можливість якої забезпечена в ЦКЛ "Укрзалізниці". Остання у категоричні формі відмовилася", - додали тюремники.

"Зважаючи на вище викладене, позиція засудженої, а саме її небажання бути етапованою, була заактована належним чином", - йдеться в повідомленні.

"Наголошуємо на тому, що пенітенціарна служба діє виключно в рамка закону і жодним чином не перешкоджає засудженій у реалізації її права на захист, адже усі необхідні підготовчі заходи, у тому числі і транспорт, з нашого боку були вчасно організовані", - уточнили у відомстві.

"Тому, попереджуючі можливі неправдиві твердження засудженої та оточення про начебто її реальне бажання виїхати до Києва, офіційно інформуємо, що засуджена відмовилася від конкретних пропозицій щодо етапування", - заявили тюремники.

"Закликаємо оточення засудженої утриматися від провокацій на зазначену тему. Адже, всім давно відома та зрозуміла позиція Тимошенко - "начебто хочу, але не буду, бо не можу", яка має на меті дезінформацію громадськості, зокрема щодо дій пенітенціаріїв", - уточнили тюремники.

"Вкотре зазначаємо, що про будь-які варіанти примусу у цьому контексті збоку співробітників колонії й мови бути не може", - підсумували у службі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: