Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пілотам, через яких загинули 5 парашутистів, можуть дати 12 років

Понеділок, 4 березня 2013, 10:44

Слідство за фактом аварії літака під Бородянкою закінчено, справу передано до суду.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Як відомо, 10 червня п'ятеро людей загинули, 13 постраждали під час аварійної посадки літака з парашутистами у Київській області.

Досудовим розслідуванням було встановлено, що літак належав ТОВ "Спортивно-парашутний клуб "Скай Денс", у день аварії експлуатувався ТОВ "Українська школа пілотів".

У момент катастрофи на борту знаходилось 2 члени екіпажу, 18 парашутистів та 2 сторонні (неоформлені) особи. Загалом у літаку перебували 22 особи. Повітряне судно здійснювало польоти в рамках навчально-підготовчої програми парашутистів.

Командиру та другому пілоту літака пред’явлено обвинувачення у кримінальному правопорушенні, передбаченому ч.3 ст.276 КК, тобто у порушенні правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту.

Зокрема, слідством було встановлено, що "командир і другий пілот мали в своєму розпорядженні інформацію про складні погодні умови, а також про те, що грозовий фронт переміщується в зону польотів".

"Тим не менше, перед другим польотом того дня вони не переконалися в безпечності польоту та здійснили виліт, який закінчився авіакатастрофою", - уточнили в прес-службі.

Командиру та другому пілоту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 12 років.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: