Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євродепутат: справа Власенка – наступна політично вмотивована

Вівторок, 5 березня 2013, 16:27

Депутат Європарламенту Ребекка Гармс вважає політично мотивованою ситуацію з можливим позбавленням судом мандата депутата Сергія Власенка.

Про це вона сказала біля зали засідання Вищого адміністративного суду, який розглядав у вівторок справу Власенка, повідомляє "Українські новини".

"Я переконана, що ознакою демократичної держави є те, що політичні суперечки повинні вирішуватися політичними методами в парламенті, а використання судової гілки влади для з'ясування політичних інтересів і для виключення з політичної боротьби своїх опонентів неприпустимо", - сказала Гармс.

"Вочевидь, що з європейського погляду, який я тут представляю, справа пана Власенка є наступною в Україні справою політичної юстиції", - заявила вона.

Євродепутат зазначила, що докази сторони обвинувачення про сумісництво Власенком депутатської та адвокатської діяльності абсолютно абсурдні й не можуть розглядатися в рамках правової держави.

"Я не знаю, які умови нормальні для цієї країни, які ненормальні, але сам факт того, що на позовній заяві відсутня дата, як з'ясувалося, і суд це вважає нормальним, є абсурдним", - зазначила вона.

Гармс наголосила, що судове засідання відбувається в нелюдських умовах.

Вона також сподівається, що голова Верховної Ради Володимир Рибак врахує дані суперечливі обставини при розгляді справи й не буде приймати рішення щодо позбавлення Власенка мандата.

Вона нагадала, що Рибак як спікер повинен, у першу чергу, захищати інтереси й права депутатів, а не керуватися суперечливими рішеннями.

Як відомо, раніше представники Єврокомісії Штефан Фюле та Кетрін Ештон висловили стурбованість можливим позбавленням Власенка депутатського мандата

У Партії регіонів назвали непослідовною позицію ЄС щодо позбавлення мандатів депутатів Сергія Власенка ("Батьківщина") і Андрія Веревського (Партія регіонів) за сумісництво.

У вівторок Вищий адмінсуд достроково позбавив мандата депутата-"регіонала" Андрія Веревського за суміщення депутатської діяльності з підприємницькою.

28 лютого голова Ради Володимир Рибак звернувся до Вищого адмінсуду з проханням позбавити й Власенка мандата через суміщення ним депутатської діяльності з адвокатською.

При цьому сам Власенко заявляє, що адвокатську діяльність припинив.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: