Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МЗС упевнені, що ситуація з Власенком не вплине на відносини з ЄС

Середа, 6 березня 2013, 12:41

У Міністерстві закордонних справ впевнені, що ситуація з депутатськими повноваженнями Сергія Власенка не завадить Україні підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, пише "ЛігаБізнесІнформ".

"Ситуація з депутатами (сумісниками) знаходиться в юридичній площині. Зобов'язання, які Україна дала Європі за результатами саміту, ми виконуємо", - сказав він.

"Ми сподіваємося підписати Угоду про асоціацію так, як і передбачалося - в листопаді цього року, незважаючи на ситуацію з депутатами", - сказав Перебийніс.

У МЗС також зазначили, що взяли до уваги заяву Державного департаменту США щодо ситуації навколо Власенко.

"Ми взяли до уваги заяву Держдепартаменту США, як і відповідну заяву, яку було оприлюднено верховним представником ЄС, щодо окремих аспектів розвитку ситуації в Україні", - сказав дипломат.

Крім того, в МЗС підтверджують те, що посол України в Німеччині Павло Клімкін провів зустріч з керівництвом МЗС цієї країни з приводу ситуації, що склалася навколо Власенко.

"Дійсно, в понеділок у нашого посла в Німеччині була зустріч в МЗС Німеччини, в ході якої обговорювалися різні питання, в тому числі і стурбованість німецькою стороною з приводу розвитку ситуації у Верховній Раді", - цитує Перебийноса "Інтерфакс-Україна".

Разом з тим, він підкреслив, що українські посли регулярно зустрічаються з представниками МЗС тих країн, де вони знаходяться.

Як відомо, США висловили стурбованість через спроби влади позбавити мандата депутата від опозиції Сергія Власенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування