МЗС України не сподобалась заява США щодо Власенка

Середа, 6 березня 2013, 19:38

Міністерство закордонних справ України попросило міжнародних партнерів не критикувати українську владу.

"5 березня 2013 року Вищий адміністративний суд схвалив рішення про дострокове припинення повноважень депутата від фракції Партії регіонів Веревського, а 6 березня 2013 року –депутата від фракції ВО "Батьківщина" Власенка", - йдеться у заяві.

"Згідно зі статтею 78 Конституції України, народний депутат не має права суміщати депутатську діяльність з будь-якою іншою роботою, крім викладацької, наукової та творчої", - нагадали у МЗС.

"У випадку з Власенком Колегія суддів ВАСУ прийшла до висновку, що викладені у позовній заяві обставини суміщення депутатських повноважень з адвокатською діяльністю є обґрунтованими, а тому адміністративний позов щодо дострокового припинення повноважень згаданого депутата підлягає задоволенню", - сказано у заяві.

"У зв’язку з цим, МЗС нагадує, що рішення Вищого адміністративного суду України є обов’язковими для виконання і оскарженню не підлягають. З огляду на це ми здивовані намаганням, зокрема, Державного департаменту США, давати політичні оцінки судовим рішенням та процесам, які лежать виключно в юридичній площині", - заявили у відомстві.

"Крім того, в Україні не залишилась непоміченою вибіркова увага виключно до справи народного депутата від опозиції. Це створює враження, що окремі іноземні політики допускають можливість уникнення відповідальності перед законом для представників опозиції", - сказано у заяві МЗС.

"Ми закликаємо наших міжнародних партнерів утримуватися від необґрунтованих закидів на адресу законодавчої, виконавчої та судової влади України і сподіваємося на дієву підтримку зусиль із зміцнення засад верховенства права, здійснення комплексного реформування судової системи в Україні, а також реалізації курсу на європейську інтеграцію нашої держави", - підсумували у відомстві.

Як відомо, 6 березня США висловили стурбованість через намагання позбавити мандата депутата від опозиції Сергія Власенка.

У середу Вищий адміністративний суд позбавив Сергія Власенка депутатського мандата.

Українська правда

https://www.pravda.com.ua/news/2013/03/6/6985032/

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування