Хармс: через несправедливі суди українських чиновників не пускатимуть в Європу

Середа, 6 березня 2013, 20:30

Якщо українська влада використовуватиме судову систему для боротьби з політичним и опонентами, Європа може застосувати візові санкції.

Про це заявила євродепутат Ребекка Хармс в інтерв'ю 5 каналу, яке вийшло в ефір у середу.

"У випадку зловживання судовою владою ми можемо прийти до того, що ухвалимо особливі заходи проти членів українського уряду: заборона в'їзду, наприклад. Такі заходи ми вже знаємо, маємо досвід з іншими країнами, де було зловживання політичною владою у боротьбі з політичними опонентами", - сказала вона.

"Для нас як для європейців Україна – наш східний сусід – не лише найбільший, але й найважливіший на Сході... Після розпаду Радянського союзу, після того, як сталася революція 2004 року ми мали всі ознаки того, що Україна розвивається набагато швидше і йде у бік демократичного стану, на відміну від інших країн, - Росії, Білорусії…", - заявила Хармс

"Отже ми маємо знайти адекватні заходи на те, щоб допомогти українським громадянам, які бажають демократичного устрою", - додала вона.

Окрім того, Хармс зазначила: "Якщо Власенко потрапить за грати, я не бачу жодних шансів на те, що буде підписана угода про асоціацію з ЄС".

Як відомо, Вищий адміністративний суд позбавив Сергія Власенка депутатського мандата.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...