Тягнибок: парламент вже працювати не буде

Субота, 9 березня 2013, 14:55

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок виступає за дострокові парламентські й президентські вибори.

"Дуже було б правильно, якщо були б оголошені дострокові вибори, як парламентські, так і президентські. І в принципі це є одна з тих вимог, яка випливає з наших безпосередніх дій в парламенті", - сказав він в інтерв’ю Радіо Свобода.

Коментуючи репліку ведучого, що зараз мета блокування парламенту не визначена, Тягнибок сказав: "Ні, зараз вже все – парламент вже працювати не буде. Все, крапка. Парламент є недієздатним сьогодні".

Він також додав, що "блокування парламенту це є так само привернення уваги української громадськості, світової спільноти до того, що в Україні є щось негаразд".

На питання, який тоді сенс вимагати виступу президента в парламенті, Тягнибок сказав: "Є певні логічні кроки, які повинна робити опозиція для того, щоб захистити не те, що свої права, а права тих, хто за них голосував. Одним з таких кроків є апеляція до президента, як до гаранта Конституції, виконати його конституційний обов’язок – зробити щорічну доповідь і вже відповідно отримати реакцію опозиції. І ми хочемо отримати пояснення, що робиться в країні".

Як повідомлялося, 5 березня представники опозиційних фракцій знову заблокували Верховну Раду на знак протесту проти позбавлення Сергія Власенка депутатського мандата. 7 березня вони залишили парламент, оскільки наступний тиждень має проходити робота в комітетах. Наступне пленарне засідання має відбутися 19 березня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...