Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Hyundai на 47% дорожче від аналога вітчизняного виробництва

Четвер, 11 квітня 2013, 15:47

Ціна електропоїзду Hyundai на 47% вище, ніж аналогічного електропоїзду виробництва ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод".

Про це йдеться в повідомленні КВБЗ, розміщеному на сайті підприємства.

За їх інформацією, вартість двосистемного швидкісного дев'ятивагонного електропоїзду для міжрегіональних перевезень виробництва КВБЗ становить 200 мільйонів гривень.

"Ціна електропоїзду Hyundai дорівнює $29 165 мільйонів без ПДВ, а з урахуванням вартості модульних запчастин і документів, що постачаються з 10 поїздами, загальна вартість електропоїзда становить $30,7 мільйонів", - наголосили в повідомленні.

Випуск на КВБЗ двох швидкісних міжрегіональних електропоїздів - перший і другий етапи інвестпроекту, який уряд згідно із постановою вніс до "Державної програми розвитку внутрішнього виробництва".

Загальна вартість проекту становить 767,1 мільйонів гривень.

"Крюківський вагонобудівний завод" та підприємства-партнери вклали власні кошти у створення потужностей, організацію нових робочих місць, сподіваючись, що проект буде затребуваний і отримає подальший розвиток", - йдеться в повідомленні.

В КВБЗ заявили, на створення електропоїзді виділені кошти не з державного бюджету.

"Наголошуємо, це не державні вкладення, а саме стільки інвестує з власного прибутку КВБЗ у розробку швидкісних і високошвидкісних поїздів. Нова техніка на заводі створюється виключно на власні кошти", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, міжвідомча комісія нещодавно дозволила експлуатацію двох міжрегіональних швидкісних двосистемних електропоїздів виробництва КВБЗ, а також виготовлення партії з 10 штук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: