Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенку не сподобалось інтерв'ю прокурора Фролової

П'ятниця, 12 квітня 2013, 09:57

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко вважає, що прокурори не можуть роздавати коментарі про вину особи до вироку суду.

Про це він заявив, коментуючи інтерв'ю заступника генпрокурора Лілії Фролової.

"Прокурор згідно з законом має бути неупередженим, і шукати істину у справі, а захисник апріорі є упередженими. Відповідно неупереджений прокурор не може роздавати коментарів, а захист зобов'язаний це робити", – сказав він.

Власенко нагадав, що Фролова має конфлікт інтересів щодо Тимошенко, оскільки представляла державне обвинувачення у газовій справі, і саме за клопотанням цієї людини була арештована Тимошенко.

На його думку, призначення Фролової заступником генпрокурора є визнанням того, що Ренат Кузьмін "не справився із завданням і це свідома зміна тактики , щоб протиставити жінці жінку, бо протиставляти жінці чоловіка завжди програшно".

Власенко вважає, що в інтерв'ю Фролова свідомо зманіпулювала фактами.

Він назвав брехнею те, що Тимошенко відмовляється давати покази у справі, зазначивши, що до неї з таким проханням не зверталися.

Він також вказав, що Тимошенко написала більше 10 вимог доставити її в засідання, де проводяться слідчі дії у справі Щербаня.

Захисник Тимошенко вказав на те, що в інтерв'ю прокурор так і не змогла пояснити, чому 17 років свідки не давали покази у справі, що доводить сфабрикованість справи.

"Пояснення тут одне – вони дали свідчення під тиском кримінальних справ", – сказав він.

Власенко також заявив, що захисту буде цікаво ознайомитися з матеріалами допиту Леоніда Кучми, особливо зважаючи на те, що він раніше заперечував конфлікт Щербаня і Тимошенко.

Водночас захисник Тимошенко вважає, що у Володимира Щербаня міг бути мотив для вбивства Євгена Щербаня.

Власенко назвав маніпуляцією слова Фролової, що дозвіл на перерахунок 2 мільйонів доларів на рахунок сина Володимира Щербаня з рахунку дружини Євгена Щерьаня через 2 дні після їх смерті дав їх син Руслан, бо той був ще неповнолітнім.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: