Катеринчук таки вирішив балотуватися в мери Києва

П'ятниця, 12 квітня 2013, 11:19

Микола Катеринчук прийняв рішення у разі призначення виборів у Києві висунути свою кандидатуру на посаду мера столиці.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Це рішення не було для мене простим. Добре уявляю собі тон та зміст коментарів мого рішення – з боку соратників по опозиції, експертів та журналістів", - сказав він.

"Мене звинуватять у непомірних політичних амбіціях, у розколі опозиційних лав. Між тим, моє рішення – обдумане та логічне", - вважає нардеп.

За його словами сьогодні влада готова зробити усе, аби не допустити повторення Майдану.

"Що в цій ситуації мала б робити опозиція? В ідеалі – домогтися ухвалення Закону про обрання мера у два тури. Це автоматично зняло б проблему висунення єдиного кандидата від опозиційних сил", - сказав він.

На його думку, за умов "двохтуровості потрібно було б висувати якомога більше кандидатів".

Катеринчук заявив, вочевидь, Віталій Кличко участі у київських виборах не братиме, оскільки у нього інша "мета – президентське крісло".

Він переконаний, що Петро Порошенко не може балотуватися від опозиції на вибори мера Києва.

"Я стверджую, що він не має морального права балотуватися від опозиції. Бо не є членом жодної партії з Об’єднаної опозиції. Бо, обравшись до парламенту, так і не увійшов до парламентської фракції "Батьківщина", - написав Катеринчук.

"Я виставив свою кандидатуру не просто через політичні амбіції або бажання зробити кар’єрний злет. Я хочу припинити кулуарні домовленості щодо визначення кандидата в мери Києва без участі киян", - додав він.

Як відомо, очікувалося, що опозиція буде висувати на вибори мера єдиного кандидата.

Раніше "Батьківщина" заявляла про підтримку Кличка як єдиного кандидата, але останній досі не дав жодної відповіді.

Після проходження до Київради e 2008 році більшість депутатів від блоку Катеринчука стали "тушками", а також мали родинні чи дружні стосунки з Леонідом Черновецьким, який у той час був конкурентом Катеринчука.

Крім того, вирішальні голоси за кандидатуру Олеся Довгого на посаді секретаря Київради віддали саме члени блоку Миколи Катеринчука.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування